Je bent nu hier: Home / Technieken / Ademanalyse

Ademanalyse

De manier zoals je ademt zegt veel over jezelf en hoe je in het leven staat. Iemand zei tegen mij: ,,zoals je ademt, zo leef jij het leven’’. Toen ik dat voor het eerst hoorde, vond ik dat overdreven klinken, maar inmiddels weet ik dat dit echt zo is en zie ik dit als ademcoach ook elke keer weer bij anderen; zoals ze ademen zo leven zij het leven. 

Er was een moment in mijn leven waarin ik graag iets wilde veranderen maar ik merkte dat dit maar niet lukte. Toen bleek dit zichtbaar te zijn in de manier waarop ik ademde. Iemand gaf dit aan mij terug. Ik was verbaasd dat zij dit kon zien op basis van mijn ademhaling. Maar hierdoor kwam een onbewust proces in mijn bewustzijn en kreeg ik een keuze, namelijk om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Vanaf dat moment verbeterde ik bewust mijn ademhaling. Hiermee opende ik gebieden in mijn lichaam waardoor de energie weer ging stromen. Ik voelde dat ik meer energie kreeg en ik ging me echt vitaler voelen. Door dit bewustzijnsproces en de verbetering van mijn ademhaling kreeg ik meer energie en daadkracht om daadwerkelijk aan de slag te gaan met dat ene onderwerp om het daadwerkelijk te veranderen.

Ademcoach

Als ademcoach help ik nu anderen bij het bewust worden van de eigen ademhaling, inzicht te geven en te laten ervaren hoe krachtig je ademhaling is. Er zijn veel manieren om iets bij jezelf te veranderen of te ontwikkelen. Omdat 'jouw ademhaling altijd bij je is' is dit voor mij een hele krachtige manier. Zodra ik mij ervan bewust ben dat mijn ademhaling niet optimaal is, kan ik hier direct invloed op uitoefenen. En dat is ook wat ik als ademcoach en meditatie docent aan anderen leer. 

Ademanalyse, de verbonden ademhaling

Tijdens een ademanalyse leer ik jou de verbonden ademhaling. Ik nodig je uit om de adem te openen en de levensenergie toe te laten. Hierbij maak ik gebruik van acupressuurpunten. Ik geef je terug wat ik waarneem. Wanneer je op een ‘kruispunt in je leven staat’ en graag een verandering wilt realiseren, kan een ademanalyse je helpen.

De ervaring van mensen is verschillend, maar altijd komen ze weer helemaal in contact met zichzelf, dit geeft een enorm gevoel van rust. Vaak ontstaat er een bewustzijn en krijgen ze mooie inzichten die ervoor zorgen dat ze nieuwe keuzes gaan maken.

Als ademcoach help ik je graag bij jouw vraagstuk. Of je nu een verandering wilt realiseren, iets uit het verleden achter je wilt laten of dat je je meer vitaal wilt voelen, een ademanalyse kan jou daar bij helpen.

Via contact kun je meer informatie opvragen of een afspraak maken.