Je bent nu hier: Home / Wat ik doe / Ademcoach

Ademcoach, begeleiding bij burn-out klachten

Optimaliseer je ademhaling en voel je goed en vitaal

Ademen is vaak een onbewust proces. Wanneer je een snelle en onrustige ademhaling hebt, is je hartslag hoger en kan je zelfs een gejaagd gevoel hebben. Door je bewust te worden van jouw ademhaling kun je met een ademhalingsoefening meer rust creëren. Je hartslag gaat naar beneden, je lichaam ontspant zich en je zal merken dat je minder onrustige gedachtes hebt.

Mensen met een burn-out ademen vaak snel en oppervlakkig, voelen zich vaak gejaagd, kunnen last hebben van duizeligheid, hartkloppingen, slapeloosheid, concentratieproblemen en tintelingen in het lichaam. Dan is het soms moeilijk voor te stellen dat deze klachten minder worden of verdwijnen wanneer je jouw ademhaling optimaliseert. Mensen met hyperventilatie of burn-out klachten die aan de slag gaan met de ademhalingsoefening, merken dat ze weer controle krijgen over de ademhaling. Dit geeft veel rust en ook weer meer energie. Mensen met een burn-out voelen zich fysiek beter en ervaren mentaal ook veel meer rust waardoor het herstelproces beter verloopt. 

De oefeningen helpen goed om je beter te kunnen ontspannen, te onthaasten en je vitaler te voelen. Bij een juiste ademhaling ben je goed in contact met jezelf. Iets wat belangrijk is in onze huidige wereld met zoveel afleiding. 

Zelf doe ik nu een aantal jaren, bijna dagelijks, de ademhalingsoefening van Wim Hof (The Iceman). Dit doe ik in combinatie met meditatie en koud douchen. Voor mij werkt deze ademhalingsoefening heel goed. Na de oefening voel ik me meer ontspannen, ik kom relaxter de dag door terwijl ik tegelijkertijd meer energie heb! Heel fijn en ik kan het iedereen aanraden. Daarom geef ik workshops waarin ik uitleg geef over de ademhaling en hoe je deze kan optimaliseren en leer ik je verschillende ademhalingsoefeningen.

Als coach verzorg ik ook ademhalingsanalyses hierbij kun je aan de slag met een bepaald ontwikkelingsvraagstuk. Je kunt een ademhalingsanalyse ook ondergaan om weer helemaal in contact met jezelf en je lichaam te komen. Daarnaast kan een analyse jou inzicht geven in jouw onbewuste processen. Tijdens een sessie help ik jou deze bewust te maken. Een ademhalingsanalyse wordt als zeer bijzonder en ontspannend ervaren. Het creëert een bewustzijn waardoor je de wereld en jouw leven heel helder kan zien. Hierdoor kun je ineens het antwoord op een vraag weten of duidelijk voor ogen zien hoe je een bepaald vraagstuk gaat aanpakken. Het voelt als 'thuiskomen bij jezelf', in het centrum van jouw zijn.

Heb je vragen, neem gerust contact op.

 

E.R. uit Zeist

De sessies ademcoaching bij Herma hebben me heel veel inzicht gegeven in de effecten van mijn (veel te snelle en oppervlakkige) ademhaling op de rest van mijn lijf, mijn hartslag, mijn energie en mijn gevoel. Het fijne is, dat Herma het ook met metingen inzichtelijk kan maken, waardoor het meteen heel duidelijk is. Ik vond deze sessies en de oefeningen voor thuis een erg prettige en zinvolle aanvulling bij de behandeling van mijn burn-out.