Je bent nu hier: Home / Technieken / Energy Control Methode

Energy Control Methode (EC-methode)

Wanneer je over een langere periode stress ervaart en merkt dat je je minder goed kunt ontspannen, dan kan het zijn dat je lichaam niet meer goed kan terugschakelen van inspanning naar ontspanning. Je denkt dat je redelijk ontspannen bent, maar wanneer je je hartslag zou meten, zie je een frequentie alsof je bijvoorbeeld aan het fietsen bent, terwijl je op dat moment op de bank zit en niks doet. Dit betekent dat je lichaam onvoldoende herstelt. Wanneer deze periode langer aanhoudt kunnen er verschillende klachten ontstaan zoals: onrustig of gejaagd gevoel hebben, tintelingen in je lichaam voelen, hartkloppingen of druk op de borst ervaren, snel geprikkeld zijn en je moeilijk kunnen concentreren, slechter slapen of vermoeid wakker worden, onrustig ademhalen, spierpijn, slechte spijsvertering, het gevoel hebben dat je snel door je energie heen bent terwijl de dag nog moet beginnen.

In mijn praktijk werk ik met de 'energy control methode'. Deze methode is ontwikkeld door Stans van der Poel. Zij werkte jarenlang in de gezondheidszorg en kwam er achter dat mensen met bepaalde fysieke symptomen op een bepaalde manier ademden. Zij heeft een methode ontwikkelt waarmee je bij inspanning en ontspanning kan meten 'hoe het met iemand gaat’.

Ik gebruik deze methode en meet in rust hoe het met je gaat en of je helemaal ontspannen bent. Het resultaat van het verbeteren van je ademhaling zie je direct terug op het beeldscherm. Naast dat je het voelt, kan je het zelf ook zien. De ademhaling en de hartslag staan met elkaar in relatie en door de ademhaling te verbeteren, daalt je hartslag en komt je lichaam weer in de juiste rustfase terecht en kan weer herstellen. Hierdoor voel je je weer ontspannen en nemen fysieke klachten af of verdwijnen helemaal. 

Voor meer info of het maken van een afspraak, zie contact.