fbpx

Ben jij verslaafd aan je telefoon?

Deze week heb ik de app ‘Quality Time’ gedownload (of Moment voor iOS), gewoon om eens te zien hoe vaak ik op mijn telefoon zit en wat ik dan zoal doe. Ik vind dat ik helemaal niet vaak op mijn telefoon zit en in zijn totaliteit over de dag gezien ook niet lang, maar ik was gewoon nieuwsgierig en heb daarom deze app gedownload.

Oeps… deze woorden dien ik bij nader inzien terug te nemen. Ik ben best wel geschrokken van de uitkomst. Ik dacht écht dat ik minder vaak en minder lang op mijn telefoon zat, maar helaas dat bleek niet zo te zijn. Is dit erg? Nee, voor diverse zaken heb ik mijn telefoon gewoon echt nodig of soms vind ik het gewoon fijn om even te chatten of te chillen. Maar sommige uitkomsten vond ik echt schokkend en ik dacht: ,,Dit wil ik niet’’. En dan gaat het om de tijdsbesteding aan bepaalde apps. Ook het aantal keer dat ik per dag blijkbaar op mijn telefoon kijk (ik lijk wel een verslaafde, niet normaal zo vaak), en bijvoorbeeld hoe vaak ik een bepaalde app open, confronterend!

Ik vond het erg leuk deze app een week uit te proberen. Zou jij dit moeten doen? Nee, natuurlijk moet je niets. Raad ik het je aan? Ja, want het geeft echt inzicht. Levert het mij wat op? Ja, wanneer ik nu bezig ben met iets dat mijn aandacht vraagt, laat ik me bewust niet meer afleiden door mijn telefoon. Als ik even niets te doen heb, grijp ik niet maar automatisch naar mijn telefoon. Ik kies er bewust voor om minder vaak op mijn telefoon te kijken en ik kies er bewust voor om bepaalde apps met een lagere frequentie te openen, en dat geeft mij rust.

Ik nodig je uit om dit ook eens voor een weekje te doen en daarna verwijder je de app gewoon weer, of laat je deze als adviseur af en toe zijn werk doen. Laat je me weten wat het jou oplevert?

Pin It on Pinterest

Share This