Cursus meditatie en mindfulness in Zeist

Al geruime tijd geef ik de cursus meditatie en mindfulness in Zeist en nog steeds zijn er groepen van het eerste uur die bij mij komen om te mediteren, ik voel me een bevoorrecht mens.

Ik heb de wens om veel meer mensen te leren hoe fijn het is om regelmatig meditatie oefeningen te doen. Hierdoor ervaar je dat je meer controle hebt gedurende de dag. Je voelt meer rust en balans bij jezelf waardoor je de ‘stretching moments’ ook anders ervaart en aangaat. Gedurende de dag kun je je beter concentreren en houd je focus waardoor je de dingen doet die je echt belangrijk vindt. Je wordt minder snel afgeleid en dat geeft heel veel rust. En doordat je deze focus hebt, is het veel makkelijker om je planning rond te krijgen en tijd over te houden voor de mooie dingen in het leven.

Tegelijkertijd weet ik dat veel mensen twijfelen of mediteren wel iets voor ze is. Ik hoor regelmatig als argument: ,,Ach dat is niks voor mij, daar ben ik veel te onrustig voor.’’ En dan is het juist wel iets voor jou, want ik leer je hoe je daar mee om kan gaan. Misschien twijfel je of een hele cursus iets voor jou is en dan kan een workshop een mooie manier zijn om kennis te maken met meditatie en mindfulness. Mijn ervaring is dat cursisten altijd meer rust en ontspanning ervaren en dat ze merken dat ze veel makkelijker de aandacht bij iets kunnen houden. En je minder laten afleiden geeft gewoon meer rust. 

Het is elke keer weer fijn om te zien hoe cursisten blij worden van deze mooie meditatie oefeningen en de praktische tips. Leuk om te zien dat het direct effect heeft en dat de cursisten met de hand-out en de geluidsopnames van de meditatie oefeningen zelf verder kunnen.

Mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan bij Agenda voor de eerstvolgende workshop of cursus.

Ingrid uit Zeist: ,,Heel leuk, nuttig en rustgeven.’’

Susanne uit Zeist: ,,Helder, leerzaam en leuk om te beleven’’.

Eveline uit Zeist: ,,Fijn de afwisseling van verschillende meditaties, prettig en rustgevend’’.

Pin It on Pinterest

Share This