fbpx

Herma

Ademcoach, coaching via de ademhaling werkt heel krachtig

Ik ben Herma en werk als ademcoach vanuit mijn praktijk in Zeist

ademcoach zeist herma hoekman mindfulness

Herma Hoekman

ademcoach

Na jaren werkzaam te zijn geweest als manager, adviseur, coach en trainer bij diverse organisaties, begeleid ik als ademcoach nu mensen vanuit mijn eigen praktijk.

Na een vierjarige coachopleiding ben ik in 2012 gestart met mijn praktijk. Al vrij snel wist ik dat ik me wilde specialiseren in de ademhaling en heb daarvoor diverse trainingen en opleidingen gevolgd. O.a. de opleiding tot ademcoach bij Herleva (van Heleen Ytsma) en het werken met de EC-methode bij Stans van der Poel. In 2016 maakte ik kennis met Wim Hof – the Iceman. De uitwerking van zijn ademhalingsoefening tijdens zijn workshop vond ik zeer indrukwekkend en tot op de dag van vandaag pas ik zijn ademhalingsoefening en ook de koude training zelf toe.

Onlangs heb ik het tweede jaar van de opleiding Ademhalings- en Ontspanningstherapie (AOT) afgerond. Deze bijzondere en zeer effectieve methode is ontwikkeld door de Nederlandse arts Jan van Dixhoorn.

De ademhaling heeft mij altijd al gefascineerd, vooral in periodes dat het minder goed met mijzelf ging merkte ik dat mijn ademhaling onrustig was. Ook merkte ik dat de beweging van de ademhaling op een andere plek in het lichaam plaatsvond dan wanneer ik mooi ontspannen was en gevoelsmatig ‘in balans’. Door hier bewust van te worden en mijn eigen ademhaling te verbeteren, heb ik zelf ervaren hoe krachtig je ademhaling is. Niet alleen wanneer het minder goed met je gaat, maar ook juist wanneer het wel goed gaat is het fijn om deze ”staat van zijn” te versterken door middel van ademhalingsoefeningen.

Wil jij graag een verandering realiseren? Ontdek zelf hoe krachtig de ademhaling is en laat jouw eigen ademhaling je helpen bij jouw ontwikkelingsproces.

Je goed voelen, zogenaamd ‘lekker in je vel zitten’, is niet altijd vanzelfsprekend, maar dit kan het wel weer worden. Het verbeteren van je ademhaling kan daarbij helpen. Zuurstof is onze eerste levensbehoefte, hoe jij ademt zegt iets over hoe jij omgaat met jouw levensenergie. Hoe sta jij in het leven en ben je daar tevreden over? Als je daarin iets wilt veranderen, dan kan ik jou daar bij helpen o.a. door de ademhaling te optimaliseren.

Wat mij drijft als mens is de ander richting te geven en te begeleiden op een moment in zijn of haar leven wanneer het even nodig is. Het resultaat van mijn manier van werken is dat jij vanuit rust en vertrouwen zelf verder kunt.

In het centrum van mijn zijn

Wanneer ik in het centrum van mijn zijn ben,
dan ervaar ik een prachtige, universele energie,
hier lossen twijfels op, hier wordt mijn woede zacht en mild,
mijn onvrede verdwijnt en mijn verdriet ebt als water in de aarde weg.
Ik voel geluk, zo mooi dat het bijna niet in woorden uit te drukken is
en ik ervaar een oneindige liefde voor mijzelf en mijn medemens.
Van hieruit stel ik mijzelf die ene vraag of belicht ik dat ene probleem
en ik weet het antwoord wat al die tijd al bij mij was
maar wat ik tot dat moment nog niet wist.

Herma

Aankomende cursussen en workshops

Pin It on Pinterest

Share This