fbpx

Wanneer ga je naar een Ademcoach?

Mensen komen om verschillende redenen bij mij. Onlangs kwam er iemand die iets aan zijn te hoge bloeddruk wilde doen. Bij een te hoge bloeddruk denk je misschien niet gelijk aan een ademcoach kan ik me voorstellen. Maar zeker wanneer spanning een rol speelt en/of het middenrif niet optimaal meedoet tijdens de ademhaling, kan een ademcoach zeker helpen. Zie voor andere voorbeelden van klachten deze pagina.

Een ademcoach kan ook helpen bij hyperventilatie of paniekaanvallen

Een ander voorbeeld; een jonge dame die last had van paniekaanvallen en hyperventilatie. Vaak is er dan sprake van een ademhaling die al langere tijd minder optimaal is, soms heeft de persoon dit zelf niet door. Werken met de ademhaling werkt dan direct. Mensen zijn verbaasd dat ze na 1 week al veel meer rust ervaren. Eén keer kwam een dame, die ook last had van paniekaanvallen, voor de tweede sessie bij me; opgewekt en meer ontspannen kwam ze binnen. Maar toen ik haar vroeg hoe het ging, werd ze heel erg boos. ,,Hoe kan het dat nog nooit iemand mij dit eerder heeft verteld. Ik heb zo veel last gehad van paniekaanvallen en afgelopen week geen één keer!’’ Ik herkende haar frustratie helemaal. Ik heb zelf ook lange tijd geworsteld met een zeer onrustige ademhaling en was verbaasd dat 1 oefening mij zo veel rust kon geven. Ook ik vroeg mezelf toen af: ‘Hoe kan het dat ik dit nooit eerder heb geweten?’. Het kan zo lastig zijn wanneer de ademhaling niet ‘stroomt’ zoals het zou kunnen ‘stromen’. Wanneer je daar hulp bij krijgt, kan dit een groot verschil maken.

De ademhaling heeft invloed op veel processen in het lichaam

Mensen weten vaak niet dat de ademhaling invloed heeft op veel verschillenden processen in het lichaam (o.a. spijsvertering, hormonen, hartslag). Wanneer je minder optimaal ademt kan dat verschillende klachten geven. Van het ervaren van algehele onrust (fysiek, mentaal) tot slecht slapen, veel spierpijn hebben of erg vermoeid zijn. Ervaar jij wel eens problemen die wellicht een link hebben met de ademhaling en wil je hier iets aan veranderen? Je kunt altijd een afspraak maken. Elke persoon is uniek en samen kijken we hoe ik jou kan helpen.

 

Pin It on Pinterest

Share This