fbpx

Ik was al een tijdje op zoek naar een tool die mij helpt herinneren om even bewust te worden van ‘het moment’. En indien nodig me helpt herinneren om terug te schakelen naar een meer ontspannen stand. Zodat ik gedurende de dag meer mindful ben.
Hiervoor gebruikte ik al regelmatig mijn telefoon met geplande reminders, maar ik merkte dat ik meer momenten op de dag nodig had om herinnerd te worden en nog meer reminders plannen in mijn telefoon vond ik gedoe en onhandig.

Mindfulness, de ‘re-mind’ helpt mij daarbij

Mindfulness; je kunt wel de wens hebben om meer mindful te zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat dit ook automatisch lukt. Sinds een paar maanden gebruik ik het apparaatje ‘re-mind’. Het apparaatje bevat verschillende programma’s waarmee je kunt kiezen hoe vaak je per dag een reminder wilt krijgen. Dit apparaatje wordt voor verschillende doeleinden gebruikt: je wilt bijvoorbeeld van nagelbijten afkomen of je wilt je lichaamshouding verbeteren. Het apparaatje stuurt je een herinnering door te trillen. Elke keer wanneer het apparaatje trilt, kun je checken hoe je lichaamshouding is en deze eventueel aanpassen.

Wanneer je bepaald gedrag wilt veranderen is het belangrijk om dit gedrag veelvuldig te herhalen. Dit kun je realiseren door jezelf hier regelmatige aan te herinneren. Dit lukt niet altijd vanzelf en daarom is het handig wanneer een tool jou daarbij helpt en zo maak je gebruik van de kracht van herhaling.

Laat mindfulness helemaal toe

Ik gebruik het nu om gedurende de dag mijzelf regelmatig terug te halen met mijn aandacht helemaal naar het hier en nu. Gewoon een paar seconden voelen, waarnemen, glimlachen, ontspannen en mindfulness helemaal toelaten. Ik merk dat door het regelmatig herinnerd worden, het veel makkelijker is om dit doel te bereiken. En ik daardoor de ‘geluksmomentjes’ veel makkelijker ervaar omdat ik met mijn aandacht hier ben. Op deze manier kan ik mindfulness makkelijker in mijn leven integreren, juist ook wanneer ik druk ben of stress ervaar.

Ik ben erg enthousiast over deze tool. Ik heb wel even getwijfeld vanwege de aanschafprijs, maar nu ik het effect ervaar, vind ik het meer dan waard. Daarnaast is het een mooi klein apparaatje wat je eenvoudig in je broekzak mee kunt dragen en wat jou elke keer opnieuw subtiel herinnert aan je doel. Mocht je zelf nieuwsgierig zijn naar de re-mind, zie deze link voor meer informatie (ik heb overigens geen aandelen in dit bedrijf ;-).

Lieve groet,
Herma

 

Pin It on Pinterest

Share This