fbpx

Met oprechte aandacht dingen doen is tegenwoordig moeilijker dan timemanagement

Je herkent het vast wel, soms ben je zo druk dat je wel een tip kunt gebruiken hoe je beter met die drukte om kan gaan. Hoe kan je nu orde scheppen in jouw drukke agenda ofwel hoe pas je timemanagement toe op jouw leven? Tony Crabbe heeft hierover een mooi boek geschreven ‘Nooit meer te druk’.

Want waar gaat het nou eigenlijk om bij timemanagement? Dat is niet zo zeer dat je jouw taken zo efficiënt mogelijk inricht. Het gaat vooral om keuzes maken, nee durven zeggen en weten waar je naar toe wilt. Confronterend: ‘Je hebt het zo druk omdat je niet de juiste keuzes maakt’.

Keuzes maken en nee durven zeggen

Een mooie metafoor die de auteur gebruikt is de surfer. ‘Zoals geen enkele surfer elke golf aankan, zo zal ook jij moeten kiezen welke golven je aan je voorbij laat gaan en welke niet’. Zeker in een tijd waarin we allemaal druk, druk, druk zijn.

Het wordt steeds minder belangrijk hoe we onze tijd gebruiken, maar steeds belangrijker hoe we onze aandacht gebruiken. Met oprechte aandacht zijn bij de momenten die er écht toe doen, is vandaag de dag moeilijker dan het plannen van je tijd.

In het boek worden veel sprekende voorbeelden beschreven en de nodige tips gedeeld. Een van de tips is bijvoorbeeld dat je je onderbewustzijn voor je laat werken. En dit werkt echt! Omdat je ‘het denkmateriaal’ alvast in je onderbewustzijn ‘laat weken’, kan je veel sneller je gedachten vormen op het moment dat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Teksten verschijnen bijna als vanzelf op papier en het kost je veel minder tijd en moeite. En er zijn veel manieren waarop je vriendelijk nee kunt zeggen? Dus voel je niet meer bezwaard wanneer je nee zegt tegen een opdracht op je werk.

Ik vind het boek ‘Nooit meer te druk‘ een aanrader. Het is praktisch en prettig leesbaar met heerlijk herkenbare voorbeelden. 

Het heeft mij in elk geval gestimuleerd om opnieuw kritisch naar mijn eigen manier van werken te kijken, bewust keuzes te maken en vooral meer dingen te laten. Waardoor je hopelijk van gevoel van druk naar gevoel van geluk gaat. Iets wat je overigens ook bereikt wanneer je regelmatig mediteert.

Pin It on Pinterest

Share This