fbpx

Soms ben je zo onrustig in je hoofd en heb je veel gedachtes tijdens het mediteren.

Ik hoorde van de Meditatiechallenge van Frank Bruining en dacht, dat ga ik doen! 16 Dagen elke ochtend om 6.00 uur live online mediteren samen met Frank (en nog heel veel andere lieve mensen).

Het is een challenge. En nu blijkt dat voor mij de challenge niet zit in het vroeg opstaan, maar in het vinden van de rust tijdens de meditatie. En dat had ik nu net niet verwacht. Want als ik iets kan is het toch de stilte en rust vinden tijdens mediteren? Niet dus.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat laat je me toch weer mooie dingen zien. De ene naar de andere gedachte floept door mijn hoofd, daar zit ik dan; buiten, op mijn kussentje, mijn benen opgevouwen, er helemaal klaar voor, maar de stilte in mijzelf, waar ik naar verlang, komt niet.

Gisteren daar bewust bij stil gestaan, want wat is dat dan waarom er zo veel afleiding is? Ik merk dat ik onrustig ben in mijn hoofd, ik wil veel en er komt weinig uit mijn handen. En wat ik precies wil, is ook niet helemaal helder. Ik start mijn computer op en schrijf de onderwerpen uit, breng structuur aan en maak het voor mijzelf overzichtelijk. Pfff wat een verademing.

Vanochtend was ik voor de wekker wakker, ruim op tijd zat ik al weer buiten op mijn kussentje. Ik was er helemaal klaar voor. En deze keer ging het beter dan al de ochtenden ervoor.

Heerlijk. Wat begint je dag dan goed! Ik bedank mijzelf en ik bedank Frank voor deze mooie challenge en de mooie meditatie

Pin It on Pinterest

Share This