Je bent nu hier: Home / Blog

Wat ik zelf kan doen wanneer ik me moe voel


meditatie mindfullness ik voel me moe ademcoach mitochondriën 2

Geef je mitochondriën een boost door te bewegen, koude training en ademhalingsoefeningen

Ken je dat, van die momenten dat je je even helemaal bûh voelt? Gewoon moe, effe geen zin hebben, om wat voor reden dan ook. Tuurlijk kan je even bij dat gevoel blijven, dat levert je soms ook iets op. Maar meestal wil je je juist anders voelen; meer energiek, meer vitaal.

Ik ben zo blij dat ik bekend ben met de methode van Wim Hof. Jaren geleden volgde ik zijn workshop en e-learning. Onlangs ben ik weer gestart [...]

lees verder →


Hulp bij een burn out


meditatie mindfullness hulp bij Burn out vermoeidheidsklachten ademhaling

Hulp bij stress klachten, burn-out klachten en vermoeidheidsklachten.

Misschien herken je het wel; je hebt regelmatig een gejaagd gevoel, je voelt je vermoeid. Soms moet de dag nog beginnen en dan is bij jou de energie al op. En wellicht voel je soms zelfs hartkloppingen. Je kunt je moeilijk concentreren en je verdraagt bepaalde geluiden of situaties slecht, je bent snel prikkelbaar. Ook hoofdpijn, spierpijn en een spijsvertering die uit balans is, zijn veel gehoorde klachten bij een burn-out of bij aanhoudende stress.

Wellicht herken je een [...]

lees verder →


Nooit meer te druk van Tony Crabbe


meditatie mindfullness Nooit meer te druk Tony Crabbe time management keuzes maken

Met oprechte aandacht dingen doen is tegenwoordig moeilijker dan timemanagement

Je herkent het vast wel, soms ben je zo druk dat je wel een tip kunt gebruiken hoe je beter met die drukte om kan gaan. Hoe kan je nu orde scheppen in jouw drukke agenda ofwel hoe pas je timemanagement toe op jouw leven? Tony Crabbe heeft hierover een mooi boek geschreven ‘Nooit meer te druk’.

Want waar gaat het nou eigenlijk om bij timemanagement? Dat is niet zo zeer dat je jouw taken zo efficiënt mogelijk inricht. Het gaat vooral om [...]

lees verder →


Ademhalingsoefening van Dr. Andrew Weil


De 4-7-8 ademhalingsoefening

Onlangs las ik over de ademhalingsoefening van Andrew Weil. Inmiddels weet ik natuurlijk hoe eenvoudig en effectief ademhalingsoefeningen kunnen zijn, maar toen ik zijn oefening deed, dacht ik toch even: zo eenvoudig en zo effectief, dit zou iedereen moeten proberen!

Ik voelde gelijk dat deze oefening iets deed, maar kon niet goed onder woorden brengen wat er gebeurt. Ja ik word er rustig van, maar hoe dan? Als ik het in mijn eigen woorden zou moeten zeggen dan is het effect van [...]

lees verder →


Wanneer je twijfelt of meditatie en mindfulness wel iets voor jou is


meditatie mindfullness Workshop cursus meditatie en mindfulness Zeist Utrecht

Cursus meditatie en mindfulness in Zeist

Al geruime tijd geef ik de cursus meditatie en mindfulness in Zeist en nog steeds zijn er groepen van het eerste uur die bij mij komen om te mediteren, ik voel me een bevoorrecht mens.

Ik heb de wens om veel meer mensen te leren hoe fijn het is om regelmatig meditatie oefeningen te doen. Hierdoor ervaar je dat je meer controle hebt gedurende de dag. Je voelt meer rust en balans bij jezelf waardoor je de [...]

lees verder →


Een ademanalyse geeft inzicht


holoistische therapie 2Heb je een snelle ademhaling of voel je je onrustig? Verbeter je ademhaling en voel je goed.

Wat is het elke keer weer bijzonder om als ademcoach een ademanalyse voor iemand te doen. Zoals je ademt, zo leef je. De eerste keer toen ik dat hoorde, vond ik dat overdreven klinken. Maar inmiddels weet ik dat het echt zo is, de ademhaling vertelt veel over iemand. Zelf herken je vast wel een rustige ademhaling als je ontspannen bent en een hoge ademhaling wanneer je gestrest bent. En zo zijn er nog veel meer elementen in de ademhaling die [...]

lees verder →


Afscheid nemen vind ik niet fijn


Ik ben dankbaar voor deze mooie tijd

holoistische therapie 3Gisteren heb ik afscheid genomen van al mijn collega’s van Warande Wooncentrum Heerewegen. Natuurlijk zie je bepaalde mensen vast wel weer, maar een aantal ook niet meer, dat weet je. Ik houd niet van afscheid nemen, het maakt me altijd verdrietig. Omdat de verbinding, van hart naar hart, zal vervagen.

Toch heb ik dit officiële afscheidsmoment bewust door laten gaan (ik zou er het liefst voor weglopen), om de cirkel voor mijzelf rond te maken. Er gaat een deur dicht en ik vertrouw erop dat er weer een deur voor mij open gaat met mooie kansen, uitdagingen en heel veel mooie warme mensen om mij heen. Ik ben dankbaar voor deze mooie periode met heel veel lieve collega’s, bedankt!


Uitdaging


holoistische therapie 9Soms ben je zo onrustig in je hoofd en heb je veel gedachtes tijdens het mediteren.

Ik hoorde van de Meditatiechallenge van Frank Bruining en dacht, dat ga ik doen! 16 Dagen elke ochtend om 6.00 uur live online mediteren samen met Frank (en nog heel veel andere lieve mensen).

Het is een challenge. En nu blijkt dat voor mij de challenge niet zit in het vroeg opstaan, maar in het vinden van de rust tijdens de meditatie. En dat had ik nu net niet verwacht. Want als ik iets kan is het toch de stilte en rust vinden tijdens mediteren? Niet dus.

Spiegeltje, spiegeltje aan de [...]

lees verder →


Niet omdat het moet, maar omdat het mooie inzichten geeft.


holoistische therapie 4Ben jij verslaafd aan je telefoon?

Deze week heb ik de app ‘Quality Time’ gedownload (of Moment voor iOS), gewoon om eens te zien hoe vaak ik op mijn telefoon zit en wat ik dan zoal doe. Ik vind dat ik helemaal niet vaak op mijn telefoon zit en in zijn totaliteit over de dag gezien ook niet lang, maar ik was gewoon nieuwsgierig en heb daarom deze app gedownload.

Oeps… deze woorden dien ik bij nader inzien terug te nemen. Ik ben best wel geschrokken van de uitkomst. Ik dacht [...]

lees verder →


Tip om eenvoudig te ontspannen


holoistische therapie 8Creëer je eigen meditatie oefening

Je kent dat wel, je neemt je voor om het vandaag echt rustig aan te doen, richting de kinderen alleen maar eeuwig geduldig te reageren en je zeker niet door iemand op te laten jagen.

Maar de praktijk is vaak anders. En als je dan voelt dat je onrustig bent, dat je ademhaling te hoog is, wat kan je dan doen? Natuurlijk de wereld 30 minuten op pauze zetten, zou het beste zijn! Maar helaas, de rust zit niet in de wereld maar zit in jou. Dan is het een kwestie van keuzes maken.

Wanneer ik [...]

lees verder →


Heb je even geen tijd om te mediteren, maar wil je wel graag meer focus?


holoistische therapie 5Een mindfulness moment, waar ben jij met je aandacht?

Er zijn veel meditatie oefeningen die jou kunnen helpen om een moment voor jezelf te nemen als je merkt dat je druk bent. Natuurlijk is regelmatig mediteren erg krachtig. Maar soms lukt het niet om te mediteren en dan kan het fijn zijn wanneer je een korte mindfulness oefening hebt waar je op terug kunt vallen.

Een goede mindfulness oefening is het bewust worden van je ademhaling en daar even met [...]

lees verder →